Vücut çatlakları nasıl kapatılır? Çatlaklardan kurtulmanın 5 yolu
Neler Bulacaksınız?
Vücut çatlakları, çok hızlı genişlediğinde veya büzüldüğünde ciltte görünen dar, bozuk renkli çizgilerdir.
Birçok kadında görülen vücuttaki çatlaklar neden olur, çatlakları önlemek için alınabilecek önlemler neler, vücut çatlakları nasıl kapatılır, vücut çatlaklarının tedavisi nasıl yapılır? Hepsinin cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.
İyi haber şu ki, çatlaklardan kurtulmak çok zor olsa da, zamanla çatlakların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek ve gelecekte gelişme riskini azaltabilecek basit yöntemler var.
Çoğumuz için çatlaklar , sihirli bir şekilde ortadan kaybolmasını istediğimiz istenmeyen izlerdir. En yaygın alanlar karın, uyluk ve göğüs bölgesi olmak üzere vücudun her yerinde ortaya çıkabilirler.
Deri vücudun en büyük organıdır ve gerektiğinde genişleme ve büzülme konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. Genellikle hamilelikle ilişkili olsa da, bu bant benzeri çizgiler düzenli vücut büyümesi veya vücuttaki herhangi bir tür ani değişiklik nedeniyle de oluşabilir.
Çatlaklar çeşitli nedenlerle gelişebilir. Nesiller ve cinsiyetler arasında o kadar yaygın bir durumdur ki, insanlar görünüşlerini azaltmak umuduyla evde farklı tedaviler denerler.
Çatlaklar genellikle ani büyüme veya kilo alımından kaynaklanır.
Aşağıdaki durumlarda onları alma olasılığınız daha yüksek olabilir:
Vücutta çatlakların oluşmasında birçok etken söz konusu. Tek bir şeyden bahsetmek doğru değil. Ergenlik döneminde hızlı boy uzaması, kilo alıp verme, hamilelik gibi durumlar ana nedenlerden. Genetik olma ihtimali de var. Tüm bunların dışında cildinize iyi bakmamanızdan da kaynaklanabilir.
Çatlakları önlemek her zaman mümkün değildir.
Onlara yakalanma şansınızı azaltmanın en iyi yolu, sağlıklı bir kiloyu korumaktır.
Dengeli beslenme ve güvenli bir şekilde kilo verme hakkında daha fazla bilgi edinin.
Birçok krem ve losyon, çatlakları önlediğini, azalttığını veya çıkardığını iddia ediyor. Ancak bunların işe yaradığına dair çok az kanıt var.
Çatlakların daha iyi görünmesine yardımcı olabilecek bazı tedaviler vardır, ancak bunlar onlardan kurtulamayacaktır.
Onlar içerir:
Daha çok bacak, baldır, göğüs ve basenlerde, bel çevresinde, dizin arka kısımlarında ve doğum sonrasında karın kısmında görülmektedir. İlk oluştuklarında pembemsi renkte olurlar daha sonra bu renk mora dönüşür. Ve en son beyaz renge bürünür.
Çatlak tedavisinde kullanılan birçok yöntem var. Tedaviye karar verdiğinizde mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Tıbbi tedavide lazerle vücut çatlaklarından kurtulabilirsiniz. Cildinize uygulanan bu ışınlar sayesinde çatlaklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Lazer tedavisinin dışında peelinglerle de sorunlu bölgeye maske uygulayarak çatlağın yok olmasını sağlayabilirsiniz. Peeling eski deriyi atarak yerine yeni deri gelmesini sağlar. Yalnız peeling uygulaması yaparken de bir uzmandan yardım almanızda fayda var. Herkesin cilt tipi, vücut yapısı birbirinden farklı ne de olsa.
Çatlakların oluşmasını engellemenin kesin bir yolu yoktur.
Centella veya hyaluronik asit adı verilen bir bitki içeren oral takviyeler, çatlakların önlenmesinde etkili olabilir. Ancak, bu iddianın daha büyük ölçekli çalışmalarla doğrulanması gerekiyor.
Çatlak oluşumunu önlemek için yapabileceğiniz şeylerden bazıları.
Vücudunuzun yeterince sulu kalması için gün boyunca bol miktarda sıvı tüketin .
İyi nemlendirilmiş cilt muhtemelen esnek ve elastik hale gelir, bu da hızlı kilo alımıyla ayrıldığında yırtılmaya daha az duyarlı hale gelir. Günde en az 8-10 bardak su içmeniz tavsiye edilir.
Kas oluşumu dahil ani kilo kaybı veya artış, çatlakların oluşumunu tetikleyebilir. Bu nedenle, cildinizi çatlaklardan uzak tutmak istiyorsanız, ilerleyici kas oluşumu için çabalayın ve egzersiz rutininizi buna göre tasarlayın.
Güneş ışığı, cildinizdeki kolajen liflerine zarar verebilecek UV ışınları içerir. Bu UV kaynaklı cilt hasarını önlemek için , dışarı çıktığınızda maruz kalan cildinize üstün kaliteli güneş kremi uygulayın.
Çıplak deriyi kapatmak için güneşten koruyucu giysiler giymek de yardımcı olabilir. Çatlaklara yatkınsanız bronzlaşma yataklarından kaçının.
C ve E vitaminleri, çinko ve protein içeren dengeli bir diyet tüketmek cilt sağlığını ve bütünlüğünü korumaya yardımcı olabilir.
Tam tahıl, kuruyemiş, süt ürünleri, çilek, tavuk, yumurta , balık ve fasulye alımınızı artırmanız tavsiye edilir.
Çatlaklardan kaçınmak imkansız olsa da, iyi cilt elastikiyetinin çatlakların etkisini azaltmaya yardımcı olabileceğine inanılmaktadır. Cilt, bu esnekliği korumak için neme ihtiyaç duyar, bu nedenle cilde karşı nazik olan ve nemi hapseden iyi bir nemlendirici cildinizin esnek kalmasına yardımcı olabilir. Petrol jeli içeren nemlendirici bir krem veya losyonu dairesel hareketlerle cildinize masaj yapmayı deneyin – fiziksel masaj eylemi, yeni doku büyümesini teşvik etmeye ve alttaki dokuda oluşan kolajen bantlarını parçalamaya yardımcı olabileceğinden çatlaklar için faydalı olabilir. çatlaklara yol açar.
Deri liflerinizin genellikle elastik kapasitelerinin ötesine uzandıklarında yırtıldıkları doğrudur. Bununla birlikte, diğer faktörler de herhangi bir fiziksel zorlanma olmadan cildinizin yırtılmasına neden olabilir.
Vücudunuzda fazla miktarda glukokortikoid ve diğer bazı hormonlar cildinizin elastikiyetini azaltabilir.
Sonuç olarak, kolajen lifleri en ufak bir eforla kırılarak sizi çatlaklara karşı daha duyarlı hale getirir.
Çatlaklar tipik olarak aşırı kilo alımı ile ilişkili olduğundan, genellikle yanlış bir şekilde, fazla kilo vermenin yara izlerini yok edeceği veya daha az farkedilir hale geleceği varsayılır.
1. İlk olarak beslenmeden başlamalıyız. Sağlıklı ve düzenli beslenerek kilonuzu korumaya ve hızlı kilo alıp vermekten kaçınmaya dikkat etmelisiniz.
2. Bol bol su için. Sağlıklı bir cilt için su olmazsa olmazlardan.
3. Yumurta, süt ve süt ürünleri, taze sebze ve meyveleri bol tüketmeye özen gösterin.
4. Soğuk suyla duş yapın ve çatlakların bulunduğu bölgeye dairesel hareketlerle masaj yaparak kan dolaşımını artırın.
5. Düzenli spor ya da egzersiz yapın.
6. Vücudun esnekliğini geri kazandırmak için yumuşatıcı yağlar kullanarak cildinizi nemlendirin. Unutmayın cildiniz ne kadar nemli olursa çatlakların oluşması o kadar zorlaşacak.
Vücut çatlakları nasıl kapatılır? Dokunun iyileşmesi uzun zaman aldığı için çatlakların geçmesi 6 ay 2 yıl gibi uzun bir vakti kapsayabilir. Aslında tüm hastalıklarda olduğu gibi rahatsızlanmadan önce koruyucu önlemler almak daha kolay.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Devamını Oku.