Yüz kızarması tedavisine doğal yöntemler
Her kadın sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmayı hayal eder. Ne yazık ki, yüz kızarması, özellikle de yanak bölgesini etkileyen cilt rahatsızlıkları, kadınların kendine güvenini büyük ölçüde kaybetmesine sebep olabilir.
Neler Bulacaksınız?
Yüz kızarması nedir?
Yüz kızarması, bir kişinin genellikle yüz cildinde istemsiz ve geçici bir kızarıklık yaşadığı bir durumdur. Birçok insanda, yüzün kızarması, vücudun sıcak sıcaklıklar, egzersiz veya baharatlı yiyecekler veya alkol tüketimi gibi fiziksel koşullara normal tepki vermesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar . Utanç, öfke, cinsel uyarılma gibi farklı duygusal durumlar da yüz kızarmasına neden olabilir. Menopozal geçiş sırasında ve hamilelikte kadınlarda görülen hormonal değişiklikler de yüz kızarmasına neden olur.
Yüzün kızarması, vücudun aşırı ısınması, ateş veya sıcak çarpması gibi aşırı ısındığı durumlarda da görülebilir. Yüz kızarması, iltihaplı koşullarda ve alerjik reaksiyonlarda da görülebilir. Nadir durumlarda, kızarma, tümörün vasküler değişikliklere neden olan ve bu hastalığın ana özelliği olan karakteristik bir kızarma olan hormonları ürettiği karsinoid sendromunun bir belirtisi olabilir. Niasin ve erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan ve yüzün kızarmasına neden olabilecek ilaçlar gibi bazı ilaçlar vardır .
Tek başına meydana gelen yüz kızarması nadiren ciddi bir durumun göstergesidir ve genellikle vücudun duygusal veya fiziksel strese normal bir tepkisidir. Yüz kızarmasına göğüs ağrısı, ateş veya solunum zorluğu gibi semptomların eşlik etmesi durumunda, derhal tıbbi yardım alınmalıdır. Sürekli yüz kızarması varsa veya herhangi bir endişeye neden olursa, tıbbi yardım derhal aranmalıdır.
Yüz Kızarması sebepleri ve tedavisi nelerdir?
Rosacea’ya bağlı olarak yüzde kızarma
Kronik bir cilt hastalığı olan Rosacea, yüzün kızarmasına neden olabilir. Alan bastırıldığında kızarıklık kaybolur ve kan tekrar bölgeye dönerken basınç serbest kaldıktan hemen sonra geri döner. Zaman geçtikçe, hasta kaşıntılı cilt ile birlikte sivilce olabilir ve kan damarları görünür hale gelebilir.
Rosacea, yanak, burun, çene, alın veya göz kapaklarının iltihaplanmasını içeren kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Rosacea’dan etkilenen cilt aynı zamanda couperose olabilir, ancak rosacea ile sivilce benzeri akne ve gözenekli görünümüne sahip olursunuz.
Rosacea’nın en yaygın nedenleri güneşe maruz kalma, stres, aşırı sıcaklıklar, nem, iç ortam sıcaklığı, alkol, sigara, baharatlı yiyecekleri ve ayrıca bazı cilt bakım ürünleri ve ilaçları (özellikle uyarıcıları) içerir.
Rosacea’dan kaynaklanan yüz Kızarması tedavisi
yeşil renkli makyajın uygulanması kızarıklığın gizlenmesine yardımcı olur. Meyan kökü ekstresi içeren reçetesiz anti-enflamatuar losyon uygulaması da yardımcı olur. Kızarıklık iltihabı hafifletmeye devam ederse düşük doz doksisiklin verilebilir. Finacia veya Metrogel gibi iltihap önleyici kremler de reçete edilebilir. Görünür kan damarları için lazer tedavisi gerekir. Isı, güneş, kırmızı şarap, kırmızı biber, kakao ve sert peynir içeren Rosacea tetikleyicilerinden kaçınılmalıdır.
Her ne kadar görünüşte benzer hastalıklar olsa da, bu iki rahatsızlığın temeli altında yatan farklı nedenlerden kaynaklanmaktadır. Couperouse cilt hastalığı, kırık kılcal damarların ciltte kırmızı ve tahriş olmuş gibi görünmesidir. Kızarmış ya da kızaran bir görünüm genellikle couperose cildin bir belirtisidir.
Couperose cildi rahatsızlığı için en yaygın tetikleyiciler gen ve zayıf bağ cilt dokusudur. Ayrıca, stres, UV – radyasyon, alkol, güçlü baharatlar, kafein ve hormonal dengesizlikleri içeren başka faktörler de vardır.
Daha önce kanıtlanmış ve başarılı olmuş doğal ilaçları kullanarak yüzünüzdeki kırık kılcal damarlardan ve kızarıklıktan kurtulabilirsiniz. Bu yazımızda yardımcı olacak bazı ipuçları sizler için hazırladık.
Couperosis ve Rosacea’nın tedavisinde doğal yöntemler
Aloe vera
Aloe yaprağını uzunlamasına kesin ve buzdolabında birkaç gün saklayın. Yatmadan önce yüzünüzde etkilenen bölgesine cildinize yaprağın kesilmiş tarafıyla sürün, ancak daha öncesin yüzünüzü yeşil veya siyah çay ile iyice temizleyin. Biraz yanarsa, bu yanma hissi genellikle 2-3 tedaviden sonra geçecektir endişelenmeyin. Bu işlemi 2 hafta boyunca her gün tekrarlayın.
Yeşil domates
Bu işlemi arka arkaya 10 gün boyunca düzenli olarak yapın. Yeşil domates, cuperosis’i etkili şekilde tedavi eden tüm uçucu yağ asitleri içerir. Domatesleri dilimler halinde kesin ve sorunlu bölgelere yerleştirin, yaklaşık 3 dakika boyunca hareket etmeden bekleyin. Sonrasında yüzünüze cildi nemlendiren besleyici yüz kremleri uygulayın.
Maydanoz
Bu başarılı tarif anneanneler tarafından bile kullanıldı. Bir avuç maydanoz yaprağını alın ve 100 ml kaynar suyla bırakın. Kapağını kapatıp ve yarım saat kadar bekletin. Daha sonra karışımı süzün ve 50 ml süt ekleyin. Küçük bir havluyu karışım yapmış olduğunuz sıvıya batırın ve sonra yüzünüze veya sorunlu bölgelere koyun. 20 dakika kadar yüzünüzde bırakın. 20 gün boyunca her gün işlemi yapın. Gerekirse bu uygulamayı sonra tekrarlayın.
Adaçayı
Şifalı adaçayı hazırlayın – 200 ml kaynar su ile 4 yemek kaşığı kuru adaçayı kaplayın. Kapağını kapatıp ve on dakika bekletin. Daha sonra karışımı süzün ve 200 ml süt ekleyin. Yüzünü bu sütlü karışım ile iyice temizleyin. 10 dakika sonra, kalan sütle de yüzünüz yıkayın. Son olarak yüzünüzü birkaç kez de soğuk suyla yıkayıp durulayın. Cildinizin görünümünde bir iyileşme görene kadar bu tedaviyi her gün yapabilirsiniz.