Yağsız patlıcan kızartması nasıl yapılır?

Patlıcan mucizevi bir sebzedir, patlıcan yemekleri de lezzetleri ile damağımızda kalan tatlardır. Patlıcan kızartması da en çok tercih edilenidir.

Patlıcan içeriğinde yer alan vitaminler ve minareller sağlığımız açısından çok önemliyken patlıcanı kızarttığımızda ise çok fazla yağ emer. Bu durumda hem patlıcan yemeğinin lezzetini kaçırır hem de ağır yağlı yemekler yediğimizde mide sağlığımızı bozar. Patlıcanı kızartırken veya yemeklerde pişirirken fazla yağ emmesinin önüne geçmek ve daha lezzetli yemekler pişirmek için uygulayabileceğiniz püf noktaları vardır. Bu yöntemleri uygulayarak çok lezzetli patlıcan yemekleri yapabilir, patlıcan kızartması yapacağınız yemeklerin hafif yağlı olmasını sağlayarak muhteşem yemekler yapabilirsiniz.

Yağsız patlıcan kızartması için püf noktalar

1 ) Patlıcanları küp küp keserek kullanacağınız zaman daha az yağ emmesini sağlamak için tuzlu su hazırlayıp kestiğiniz patlıcanları tuzlu su içinde en az 10 dakika bekletin. Bu bekletme süresi dehidrasyon oluşması için gerekli olan minimal süredir. Bu süre sonunda patlıcanlar tuzlu su ile aynı çözelti oranına sahip olmak için tuzlu suyu emecektir. Böylece yap emecek hacimleri kalmayacak ve pişirirken daha az yağ emecektir. Ayrıca tuzlu su patlıcanların kararmasını önleyecek önemli bir yöntemdir.

2 ) Patlıcan yemekleri yaparken patlıcanların daha az yağ emmesini istiyorsanız kızartma yağının içine birkaç damla sirke eklemelisiniz. Kızartma yağının içine eklenen sirke yağın emilimini azaltacaktır. Bu yöntem diğer sebzelerin kızartılması işleminde de uygulanabilir. Sirke ısınan yapın kimyasal yapısını bozarak emilim oranını azaltır. Az bilinen ancak çok etkili bir yöntem olan sirke ekleme kızartma yemekleri için önemli bir püf noktadır.

3 ) Kızartacağınız patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için yapacağınız bir diğer uygulama kestiğiniz patlıcanları bir kağıt havlu üzerine koymak ve üzerine tuz serperek kağıt havlu ile üzerini kapatıp 2 saat kadar bekletmektir.  2 saat bekleme süresi sonrasında patlıcanlar tüm suyunu salacak ve tuzları emecektir. Bu durum daha az yağ emmesini sağlayacaktır.

Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?

Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?
Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?

4 ) Kızartma işleminden sonra kızartılmış olan patlıcanları ılık su içine daldırıp çıkardığınızda emmiş olduğu yağları dışarı salacaktır. Aşırı sıcak patlıcanın ılık su ile soğutulma işlemine tabi tutulması yağların dışarı atılmasını sağlar. Böylece lezzetli yemekler yapabilir ve hafif yağlı kızartmalar yiyebilirsiniz.

5 ) Eğer patlıcanları doğranmış bir şekilde değil de tüm tüm kızartacaksanız patlıcanların başlarını ve saplarını kesmemelisiniz. Başı ve sapı kesilmemiş olan patlıcanlar için emilim oranı minimal seviyeye düşecektir.

6 ) Patlıcan kızartması yapmak ve aynı zamanda yağ emilimini düşürmek istiyorsanız pişirme yönteminizi değiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken patlıcanların üzerine fırça ile yağ sürmek ve fırında 200 derece de pişirmektir. Fırında pişirilen patlıcan kızarmış patlıcandan farksız olacak ve yap oranı da çok daha az olacaktır. Eğer patlıcanı tüm tüm kızartacaksanız üzerine bıçakla çizikler atmalı ve fırça ile yağladıktan sonra fırına atmalısınız. Bıçakla atacağınız çizikler yağın patlıcanın içine nüfuz edecek ve patlıcanı tüm bir şekilde kızartmanızı sağlayacaktır.

7 ) Patlıcanları yağsız pişirmek için son teknoloji ürünü olan tavaları kullanmalısınız. Bir damla yağ kullanarak yap buharının patlıcanları pişirmesini sağlayan tavalar ile hem ekonomik olarak tasarruf edebilirsiniz hem de patlıcanları yağsız olarak kızartmış olursunuz. Bu tavaları tüm teknoloji mağazalarında bulabilirsiniz.

Yağsız patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası