Vajinal akıntı nedir? Vajinal akıntının renkleri ne anlama gelir

Kadınların olmazsa olmaz karşılaştığı sorunlardan biri olan vajinal akıntı nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı hazırlanmış haberimizde cevaplarını bulacaksınız.

Vajinal akıntı bayanlarda olmazsa olmaz diye nitelendirebileceğimiz bir durumdur. Kadınların hayatının önemli bir bölümünde karşı karşıya kaldığı durumların başında gelmektedir. Her kadının vajinal akıntısı olur, olması da gerekmektedir. Çünkü hormonlarınız çalışıyor ise rahim ağızlarında bir takım sekresyonlar üretilmektedir. Bu sekresyonların üretilmesi ile rahim ağızları bir takım enfeksiyonlara karşı korunmuş olur. Üretilen sekresyonlar vücut için gerekli bir durumdur. Sekresyonlar ise sıvı ile dışarı atılmaktadırlar. Bu duruma ise Vajinal akıntı denmektedir.

Vajinal akıntının sebepleri ve çeşitleri

Vajinal akıntının yoğun olmasının nedeni
Vajinal akıntının yoğun olmasının nedeni

Vajinal akıntılar çeşitli şekilde olabilmektedir. Sümüksü kıvamda olabilirler bunun yanında yumurta akı ve daha yapışkan şekilde olması sizleri korkutmamalıdır. Bu durum bayanlar arasında olağan durum olarak adlandırılmaktadır. Buraya kadar anlattıklarımız sağlıklı bir kadında olması gereken durumlardır. Ancak bu anlattığımız durumlara kötü koku, kızarıklık,idrar yaparken yanma yada kaşıntı da eşlik ediyorsa katı halde devam eden akıntılar ile karşılaşılıyorsa bunlar anormal olarak karşılanan ve derhal tedavi edilmesi gereken belirtilerdir.

Sık vajinal akıntı olmaması için neler yapılmalı?

Sık vajinal akıntı olmaması için neler yapılmalı?
Sık vajinal akıntı olmaması için neler yapılmalı?

Tedaviye başlanması için ise kesin tanı koyulması gerekmektedir. Kesin tanısı konulduktan sonra uzman doktorlar tarafından bir takım testler yapılır. Bu testlerin amacı akıntının altında yatan başka bir nedenin olup olmadığı yönündedir. Eğer sıkıntının sadece akıntı olduğu konusunda doktorunuz karar kılmışsa rahim ağzı kanserlerinde yapılan smear testi yapılmaz. Çünkü akıntı problemlerinin genelini doktorlar göz ile muayene yaparak anlayabilirler. Gözle göremedikleri ve şüphe duydukları durumda doktorlar kültür alarak kesin teşhis tanısı koyabilir ve tedaviye karar verebilmektedirler.

Peki vajinal akıntıların ardında yatan ana sebepler nelerdir şimdi onlara göz atalım.

Adet kanamaları akıntıya neden olabilecek faktörlerden biridir. Bunun dışında iç çamaşırlarımızın terden dolayı nemlenmesi ve o bölgede bakteri oluşmasına sebep olabilir. Genital bölgenin sürekli temiz ve kuru olması gerekmektedir.Bunu yaparken bölgenin aşırı temizliği de akıntıya neden olduğu unutulmamalıdır. Tuvalet ihtiyaçlarımızdan sonra o bölgenin kuru kalmasına özen gösterilmelidir. Akıntıların bir başka nedeni de sık ilişkidir. Sık ilişkiler bayanlar da kokulu akıntıya neden olan bakterilerin üremesine neden olacaktır. Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak haznenin kendini koruma gücü vardır. Bu gücü kıracak gereksiz antibiyotik kullanımı, ateşli hastalıklar bu hazne gücünü zayıflatacaktır ve vajinayı enfeksiyonlara karşı zayıflatacaktır. Peki vajinal akıntıyı önlemek için siz neler yapabilirsiniz?

Vajinal akıntının yoğun olmasının nedeni

Vajinal akıntının sebepleri ve çeşitleri
Vajinal akıntının sebepleri ve çeşitleri

Vajinal akıntının önüne geçmenin tek yolu temizliktir. Temizliğinde fazlası vajinal akıntıya sebep olacağı için bu durumda orta yolu bulmanız gerekmektedir. Doğal yollar ile probiyotik kullanarak haznenin doğal müdafaasını güçlendirecek önlemler almakta da fayda bulunmakta.

Eğer herşeyi yapmışsanız yine de vajinal akıntının önüne geçememişseniz başta saymış olduğumuz normal ve anormal durumlardan hangisini yaşadığınızı gözden geçirin. Eğer anormal olan durum belirtileri mevcut ise size en yakın bir uzmana danışarak tedaviye başlamanız gerekmektedir. Çok ciddi sorun değil gibi gözüken Vajinal akıntı anormal durumda ise tedavi edilmediği taktirde daha büyük sorunlara yol açabilir bir anda hayatınızı kabusa çevirebilir.

Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası