
Sağlıklı zayıflamak için 11 öneri! Sağlıklı nasıl zayıflanır?
Nasıl zayıflarım, hızlı kilo veririm diye soruyorsanız bu yazı tam size göre. Sağlıklı zayıflamak ve kalıcı ideal kiloya ulaşmak için günlük alınan besinlerin kalitesi de önemli.
Sağlıklı zayıflamak, kilo vermek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin kilo vermek için uygulayabilecekleri çok sayıda kilo verme yöntemi vardır. Bu yöntemleri uygulayarak korkulu rüyanız haline gelen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sağlıklı zayıflamak için öneriler!
- 1 ) Düzenli yürüyüş yapmak
Yürüyüş yaparak vücudunuzun bütün kaslarını aktif olarak çalıştırabilirsiniz. Bacaklar, kas kütlesi bakımından en fazla kasa sahip olan bölgeler olduğu için yürüyüş yaparak daha hızlı kilo verebilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere 30 ar dakikalık ritmik yürüyüşler sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
- 2 ) Bisiklet sürmek
Bisiklet sürerken bacaklarınız başta olmak üzere kol, bel ve sırt kaslarınızı aktif olarak çalıştırabilir ve kalori yakabilirsiniz. Düzenli olarak bisiklet sürerek sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

- 3 ) Spor salonları giderek kilo verin
Kilo vermek için herkesin ilk tercihi olan spor salonlarına gidebilir, düzenli ve disiplinli bir şekilde zayıflayabilir ve fazla kilolarınızdan kurtularak fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Diyet yaparak aynı zamanda kaslı bir fiziğe de sahip olabilirsiniz.
- 4 ) Sağlıklı beslenme
Spor yapmadan sadece sağlıklı beslenerek fazladan aldığınız kalorilerden kurtulabilir, vücudunuzun kalori ihtiyacını minimalize edebilir ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Sağlıklı beslenmeye başladığınız anda mide küçülmeye başlar ve daha az öğünler tüketirsiniz.
Sağlıklı zayıflamak ve kilo vermek için neler yapılmalı?
- 5 ) Diyet yaparak kilo verin
Diyet; kilo vermek isteyenlerin, fazla kilolarından kurtularak fit bir vücut sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu ilk yöntemdir. Diyet yapmak için profesyonel bir diyetisyenden yardım almalısınız.
- 6 ) Bol su tüketin
Su tüketimi kan şekerini dengeler ve ani yükselişleri önler. Kan şekerinin ani olarak yükselmesi açlık hissi oluşturur ve hiç doymayacakmış gibi yemek yemenize neden olur. Bu nedenle bol su tüketmelisiniz. Bol su tüketerek kan şekerinizi düzenlerken bir yandan da acıkma hissinizi dinginlemiş olursunuz
- 7 ) Lifli besinler
Midenizi dolu hissetmek ve sindirimi uzun tutarak açlık hissi oluşmasını önlemek için lifli besinler tüketmelisiniz. Midenizde uzun süre kalan ve yavaş sindirilen lifli besinler uzun süre tok kalmanızı sağlayarak yemek yeme miktarınızı düşürecektir. Ayrıca sağlıklı bir sindirim ile ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri de almış olursunuz.
- 8 ) Öğün miktarını azaltın
İnsan oğlu her zaman daha fazla yemek yemek güdüsüne sahiptir. Bu nedenle sürekli kilo alırız ve fazla kilolarımız ile yaşamak zorunda kalırız. Bunu önlemek ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için öğün miktarınızı azaltarak yemek yeme alışkanlığı edinebilir ev kilo verebilirsiniz. Az yemeye alışan bünyenin kalori ihtiyacı da düşecek ve belli bir süre sonra fit bir vücuda sahip olacaksınız.
- 9 ) Gereksiz ilaç kullanımı
Gereksiz yere kullanılan ilaçlar ve vücutta biriken ilaçlar bir süre sonra kan şekerinizin ani değişimine ev sürekli yemek yemenize neden olur. Ayrıca gereksiz yere tüketilen ilaçların yan etkisi olarak aşırı yemek yemek hissi oluşacağından kilo almaya başlarsınız. Bu durumun önüne geçmek için aşırı ve gereksiz ilaç kullanımından uzak durmalısınız.
- 10 ) Yağ tüketiminden kaçının
Zayıflamak ve en önemlisi sağlıklı olmak istiyorsanız yağ tüketiminden uzak durmanız gerekiyor. Yağ tüketmeden sağlıklı bir şekilde yaşayarak kilo verebileceğiniz gibi vücudunuzun yağ ihtiyacını da minimuma indirmiş olursunuz.
- 11 ) Zayıflama ilaçlarından kaçının
Zayıflama ilaçları kullanıldığında vücut bağışıklık kazanacak ve bir süre sonra karaciğerinizde ilaç birikmesi oluşacaktır. İlaç içtikçe etki etmeyeceği gibi sürekli yemek yeme durumu ile de karşı karşıya kalırsınız. İlaç kullanımında dikkat etmediğinizde karaciğerde biriken ilaçlar enzim sistemini bozacak ve sizi kalp krizi riski ile karşı karşıya bırakacaktır.
- Narın faydaları neler! Nar zayıflatır mı? Nar kaç kaloridir?
- Bitkisel zayıflama yöntemleri nelerdir? Nasıl Uygulanır?

