Pas lekesi kıyafetten nasıl çıkar? Giysilerden çıkarma yöntemi

İnatçı pas lekesi giysilerimizden çıkarması oldukça güçtür. Kıyafetlerimiz zedelenmeden pas lekesi nasıl çıkar? Yazımızda sizlere bildiğiniz geleneksel yöntemlerle çözümlerini anlattık.

Pas lekesi kıyafetten çıkarmak için uygulanacak yöntemler

Hepimiz için kıyafetlerimizin leke olması, kirlenmesi adeta bir kabus gibidir. Evde değilsek ve çalışıyorsa leke olan kıyafetler nedeni ile günümüz berbat olur. Kıyafetlerimizde oluşan lekeler kolay çıkabilen türden lekeler ise can sıkıntımız hafifler ancak kıyafetimizde pas lekesi oluşmuşsa işimiz oldukça zor. Pas lekesi kolay kolay çıkmayan ve elbisemizin kötü görünmesine neden olan lekelerin başında gelir. Açık alanlarda ve uzun süre kapalı kalmış alanlarda yer alan metallerin yol açtığı pas lekelerini kıyafetlerden çıkarmak için birkaç yöntem var. Bu yöntemleri uygulayarak pas lekelerinden kurtulabilir, elbisenizi atmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Pas lekesi kıyafetten çıkarmak için uygulanacak yöntemler

1 Limon suyu ile pas lekesinden kurtulun

Limon suyu ile pas lekesinden kurtulun
Limon suyu ile pas lekesinden kurtulun

Sürekli reklamlarını gördüğümüz deterjanların neredeyse tamamı pas lekeleri üzerinde etkili değildir. Deterjan kullandıktan sonra pas lekesinin çıkmadığını gördüğümüzde hayal kırıklığımızın boyutu daha da artacaktır. Pas lekesini çıkarak en doğal ve en kolay yöntem limondur. Limonu pas lekesi olan alana sürdüğünüzde veya limon suyu ile ovup 5 dakika beklediğinizde pas lekelerinin kolayca çıktığını görebilirsiniz. Bu yöntem hem ekonomik hem kolay hem de kıyafetlerinize zarar vermeyen bir yöntemdir. Bazı pas lekeleri çok güçlü olabilir. Pas kimyasal bir reaksiyon sonucu oluşan bir madde olduğu için kolay bir şekilde çıkmayabilir. Bu durumda yapmanız gereken bu işlemleri dikkatli bir şekilde tekrar tekrar uygulamaktır.

2 Tuz ile ovalayarak pas lekesi çıkarma yöntemi

Tuz ile ovalayarak pas lekesi çıkarma yöntemi
Tuz ile ovalayarak pas lekesi çıkarma yöntemi

Pas lekesi çok güçlü ise uygulanması gereken yöntemler şu şekildedir. Öncelikle bir bıçağın tersi ile pas lekesinin yüzü sıyrılmalıdır. Bu sayede lekenin koyu olduğu alanları kolayca temizlemiş olursunuz. Sonrasında limon suyu ile sıyırdığınız alanı ovmalısınız. Limon suyu kullanarak ovduğunuz alan kurumadan hemen önce biraz tuz atarak pas lekesinin çözünmesini sağlamalısınız. Lekenin durumuna göre bu işlemleri birkaç kez tekrar ederek pas lekesinden tamamen kurtulmuş olursunuz.

3 Pas lekesinden kurtulmak için deterjanlı su ile kaynatma yöntemi

Pas lekesinden kurtulmanın bir diğer yöntemi ise deterjanlı bir su karışımı hazırlamak ve bir tencere veya kazan içine koyarak elbiseniz ile birlikte kaynatmaktır. Deterjanlı su ısındıktan sonra güçlü bir çözücü halini alır. Bu haliyle pas lekesi yavaş yavaş çözünerek kaybolacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu kıyafetin kumaş türüne göre kaynatma derecelerini bilmektir. Isıya dayanıklı olmayan bir kumaş türü çok yüksek sıcaklıklarda kaynattığınızda kumaş zarar görebilir ve elbisenizi kullanamayabilirsiniz.

4 Pas lekeleri çıkarmak için geleneksel Arap sabunu ile talaş yöntemi

Pas lekelerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem oldukça geleneksel bir yöntemdir. Arap sabunu olarak da bilinen jelimsi deterjanın için odun talaşı koyarak karıştırın. Elde ettiğiniz içi parçacık dolu karışımı pas lekesi olan bölüme yavaş yavaş sürerek yedirin. Bu işlem ile parçacıkların pas lekelerini yerinden sökmesini, deterjanın ise temizleyici görev görmesini sağlayacaksınız. Bu karışım uzun yıllarda araç motoru ustalarının kullandıkları ve elbiselerine bulaşan yağları çıkarmada kullandıkları bir yöntemdir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta talaş miktarının biraz fazla olmasıdır. Parçacıklar pasın yerinden daha kolay sökülmesini sağlar.

Pas lekesi kıyafetten nasıl çıkar? Giysilerden çıkarma yöntemi
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası