Narın faydaları neler! Nar zayıflatır mı? Nar kaç kaloridir?

En lezzetli kış meyvesi olan narın faydaları nelerdir! Nar zayıflatır mı? Nar kaç kaloridir? Nar diyeti nasıl yapılır? sorularının yanıtlarını makalemizde detaylıca inceledik.

Lezzeti ile gönüllerde taht kuran Nar kış mevsiminin en gözde meyvelerinden bir tanesidir. Lezzetinin yanı sıra Narın faydaları da cazibesini artırmaya yetiyor. Hem tane olarak hem de suyu sıkılarak tüketilebilmektedir. Antioksidan ve lif yönünden oldukça zengin olması sayesinde şifa deposudur. Ayrıca kilo kontrollü sağlama da oldukça önemli yere sahiptir. Nar tüketimi sayesinde kilo vermeniz de mümkündür.

Nar kaç kalori

Kış mevsimlerinde sık tüketilen meyvelerden birisi olan Nar kaç kalori sorusu sıklıkla sorulmaktadır. 1 adet nar yaklaşık olarak 72 kaloridir. Kalorisinin düşük olmasından dolayı ara öğünlerde harika yer kaplayacaktır. Özellikle diyet programlarında yerini almayı başarması da önemini artırıyor. Tüketim değerlendirmesi açısından bakıldığında günün her övünün de yer edinebilmektedir. Nar kaç kalori sorusunda nar suyunun değerlendirmesi de söz konusu olmaktadır. Tane olarak tüketilebilmesinin yanı sıra suyunu sıkarak da tüketmeniz mümkündür. 1 bardak nar suyu da yaklaşık olarak 75 kaloridir.

Nar meyvesinin faydaları

Nar meyvesinin faydaları
Nar meyvesinin faydaları

Besin değeri yüksek olan nar B vitamini içeriğine sahiptir. Uzun süre tok tutma özelliğine sahip olmasından dolayı da Obezite ile mücadelede önemli yere sahiptir.

Narın faydaları arasında enerji verir özelliği de yer almaktadır. Enerjinizi yüksek tutabilme adına düzenli nar tüketimi sizi daha aktif kılacaktır. Doğal antioksidan içermesinden dolayı da birçok hastalığın oluşmasını önlemektedir. Narın hem tanesi hem de kabuğu cilt bakımında da kullanılmaktadır. Özel karışım ile cilt hastalıklarına karşı kullanılabilmektedir. Narın iç zarı ve kabuğu kaynatılıp zeytin yağı ile karıştırılırsa ortaya etkileyici bir krem çıkmaktadır. Bu krem hem cilt kuruluğu için hem de egzama için oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

Narın meyvesinin faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

Narın meyvesinin faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:
Narın meyvesinin faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:
  • Eklem ağrılarında ve arterit ağrılarında etkili çözümler sunmaktadır.
  • Kötü huylu kolesterolü düşürmektedir.
  • Kolon kanseri hücreleri ile savaşmaktadır.
  • Cilt kanserinin ilerlemesini engellemektedir.
  • Cilt kırışıklıklarının azalmasını sağlar.
  • Saçlarda kepek oluşumunu engellemesinin yanı sıra saç dökülmesini de azaltmaktadır.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltmakta ve yüksek kan basıncının düşmesine yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminde meydana gelen iltihaplar karşısında direnç gösterir.
  • Güneş ışınlarından olan UVA ve UVB zararlarını ciddi oranda azaltmaktadır.
  • Meme kanseri hücreleriyle mücadele eder.

Nar zayıflatır mı?  Nar diyeti nasıl yapılır?

Nar zayıflatır mı?  Nar diyeti nasıl yapılır?
Nar zayıflatır mı?  Nar diyeti nasıl yapılır?

Düzenli olarak nar tüketiminin tokluk hissini arttırdığı yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Uygulama esasına ve tüketim yoğunluğuna göre nar diyeti oldukça dikkatli şekilde yapılmalıdır. Dengeli tüketim üzerine düzen kurmalı ve yemeklerden önce tüketmeye özen gösterilmelidir. Düşük kaloriye sahip olan narın zayıflama üzerine etkisi doğrudan elde edilmektedir.

Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını aştıktan sonra nar tüketmek zayıflamaya fayda sağlamayacağı gibi kilo almaya neden olabilir. Yani günlük kalori ihtiyaç miktarınızın içinde olması gerekir. Günlük ihtiyacınız 1800 kalori ise nar ile 200 kaloriyi bu ihtiyaca dahil edebilirsiniz. Fazlası hiçbir şekilde zayıflamaya yardımcı olmayacaktır. Size tokluk hissi yaşattığı için hedeflediğiniz kalori açığı da elde edilmiş olacaktır. Kilo vermenin temelinde kalori açığının oluşturulması yatmaktadır. Günlük harcamış olduğunuz kalori vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriden fazla olursa kalori açığını oluşturmuş olursunuz. Buda kilo vermenizi sağlayan en önemli etkendir. Açık oluşturmadan kilo vermeniz söz konusu değildir. Saat 15:00 – 16:00 arasında 1 adet nar tüketmek tokluk hissi yaşatacağı için akşam yemeğinde daha az yemenize sebep olacaktır.

Nar yağ yakan bir meyvedir

Narın içinde var olan yüksek polifenol ve antioksidanlar vücuttaki yağları yakmak için birebirdir; başka bir deyimle vücudun şişmanlığına karşı savaş açar. Nar meyvesini her gün bir su bardağı yiyen kişinin obeziteye yakalanma riski çok düşüktür. Lif bakımından zengin olan nar aynı zamanda iyi bir antioksidandır.

Nar aynı zamanda egzama için bir ilaç niteliğindedir. Nar içinde yer alan zar ve kabuğuyla kaynatılıp, sonrasında bir süre zeytinyağında bekletilip ezilince, egzama üzerine sürülürse yaşanılan bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

Nar kalp ve damar sağlığını korur

Nar kalp ve damar sağlığını korur
Nar kalp ve damar sağlığını korur

Kan yapıcı hücrelerin sayısını artıran nar, kansızlığı da önler. Yaşlandıkça kaslarda gelişen ağrıların, nar yiyen insanlarda azaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca eklem ve romatizma ağrılarını da giderici özelliği vardır. Tansiyonu dengeleyici özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Vücuttaki toksinlerin hızlıca vücuttan atılmasını sağlar.

Özellikle kış aylarında virüsler nedeniyle vücudun direnci kırıldığından, vücudun olumsuz etkilenmemesi için nar tüketilmelidir. Ayrıca iştahsızlık problemi yaşayan çocuklarınıza düzenli olarak nar yedirirseniz, iştahsızlık probleminin ortadan kalktığını göreceksiniz.

Narın faydaları neler! Nar zayıflatır mı? Nar kaç kaloridir?
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası