Kıl dönmesi tedavisinde doğal yöntemler neler

Kıl dönmesi problemleri, sıklıkla bikini bölgesi, koltuk altı, bacak gibi epilasyon yöntemleri uygulanan bölgelerde sıklıkla görülür. İşte kıl dönmesi tedavisinde doğal yöntemler.

Kıl dönmesi, bir kılın ciltten çıkmadan ters olara cilde yeniden girmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Batık kıllar hem genç, hem de yaşlılarda oldukça yaygın olarak görülür. Ancak kıvırcık olan kişilerde kıl dönmesi riski daha yüksek ve yaygındır. Dönmüş kılların en sık görüldüğü yerler erkeklerde sakal traşlarından sonra, bayanlarda ise cımbız veya ağda ile alınan bölgelerde daha yaygındır. Bu kıllar bulunduğu bölgede ağrılı ve kaşıntılı enfeksiyon veya şişlikler oluşturabilir. Aynı zamanda, özellikle bir insan kıl dönmesinin olduğu bölgeyi iğne, cımbız, bistüri veya başka bir nesne ile kazımayın, kalıcı yara izlerine neden olabilirsiniz. Tekrarlayan kıl dönmesi devam ediyorsa kazımak yerine sizler için derlediğimiz diğer çözüm önerilerini deneyin.

1 Kıl dönmesi neden olur

Kıl dönmesi neden olur
Kıl dönmesi enfeksiyonu nasıl tedavi edilir

Kıl dönmesini asla kesmeyi denemeyin.

Eğer kıl dönmesi kronikleşirse ve kazımak için bir nesne kullanmaya çalışırsanız, kalıcı derin izler oluşabilir. Herhangi bir şekilde banyonuzda kendiniz temizlemekten kaçının ve kıl dönmesi olan bölgeyi kazımak için cımbız, iğne, bistüri veya başka bir nesne kullanmayın. Bu durum, yara izi oluşmasını ve enfeksiyonun yayılma riskini artıracaktır.

Enfeksiyonlu bölgedeki kılları tıraş etmeyin, cımbız ile çıkarmayın.

Yapmanız gereken tek şey enfeksiyon geçene kadar, bu bölgedeki tüm tüy ve kılları kesmeyin ve epilasyon ile temizlemeyin.

İçe batık kıllar, cilt seviyesinin altında veya derinin hemen altı kısmındadır, deriye keskin bir kenar bırakarak ortaya çıkar ve daha sonra ciltte yanlara doğru büyür. Kılı alandan çıkarmaya çalışmak, tekrar kıl dönmesine neden olabilir veya virüslü bölgeyi daha fazla tahriş edebilirsiniz.

Cildinizi nemli tutun

Cildinizi aşırı kurutmadığınız dan emin olun. Her işlemden sonra enfeksiyon olmuş bölgeye bir miktar nemlendirici kullanın. Bu, cildi yumuşatmaya yardımcı olur ve ciltte oluşan hasarı yarayı azaltır.

2 Kıl dönmesi enfeksiyonu nasıl tedavi edilir

Kıl dönmesi enfeksiyonu olmuş bölgeyi ıslatın.

Çok temiz bir bezi ılık suyla ıslatın ve enfeksiyonlu bölgeye yerleştirin. Üç ile beş dakika veya bez soğuyana kadar üzerine bırakın. Bu işlemi en az günde iki kez veya üç ile dört kez tekrarlayın. Isı, enfeksiyonun boşalıp akmasına neden olabilir.

Bu yöntemin en büyük  avantajı, yara izi olasılığını en aza indirmesidir.

Her seferinde temiz, taze bir bez kullanın ve uygulamadan önce ve sonra ellerinizi yıkadığınızdan mutlaka emin olun. Bu dezenfekteyi yapmak, o bölgedeki deriye herhangi bir bakterinin girmesini önler.

 

Doğal (cilt) bir antibiyotik kullanın.

Antibiyotik uygulamadan önce alanı iyice yıkayın ve kurutun. Doğal antibiyotikler genellikle üç farklı antibiyotik içerir ve bir jel, krem ​​veya losyon formunda gelebilirler. Spesifik antibiyotikler değişebilir, ancak genellikle Bacitracin, Neomycin ve Polymixin’i içerir.

Belirtildiği şekilde kullanın ve uygulamadan önce ve sonra ellerinizi yıkadığınızdan mutlaka emin olun.

Bazı ciltler doğal antibiyotiklere karşı hassas tepki verdiği için ilk önce bir nokta testi yapmayı unutmayın. Antibiyotiği küçük bir cilt bölgesine uygulayın kızarıklık, reaksiyon veya başka bir yan etki oluşmadığından emin olmak için kontrol edin.

 

Durum kötüleşirse doktorunuza başvurun

Beş ile yedi gün içinde herhangi bir gelişme göremiyorsanız veya enfeksiyon kötüleşiyor ya da yayılıyorsa, doktorunuza veya dermatoloğunuza başvurun.

Enfeksiyonu evde sıkmaya çalışmayın. Uzman doktorlar, doğru kesik yapmayı bilir, temiz bir neşter gibi steril ekipman kullanır ve steril bir ortamda yapar.

Doktorunuz ayrıca kıl dönmesinin tekrardan oluşmasını engellemeniz ve önlemeniz için size önerilerde bulunabilir.

 

3 Kıl dönmesini tedavi etmek için doğal ürünler kullanın

Kıl dönmesini tedavi etmek için doğal ürünler kullanın
Ciltte oluşan enfeksiyonları tedavi etmek için anti bakteriyel uçucu yağlar kullanın.

Seçtiğiniz uçucu yağı doğrudan enfeksiyon olmuş bölgeye uygulayın. Yağı sürmek için bir kulak çöpü ucu veya pamuk kullanabilirsiniz. Ancak cildinizde hassasiyet varsa seçtiğiniz uçucu yağı, hindistancevizi yağı gibi bir “taşıyıcı yağ” ile seyreltmeniz gerekebilir (özellikle cilt üzerinde sert olabilen çay ağacı gibi uçucu yağlarda önerilir).

Yağı sürdün ve en az 30 dakika bekleyiniz. Daha sonra ılık suyla durulayın. Hangi yağın sizin cildiniz için iyi olacağını seçmenize yardımcı olacak bir homeopat bulun.

Denenecek bazı uçucu yağlar şunlardır:

  • Çay ağacı yağı
  • Okaliptüs
  • Nane yağı
  • Portakal yağı
  • Sarımsak yağı
  • Karanfil yağı
  • Kireç yağı
  • Biberiye yağı
  • Sardunya yağı
  • Limon yağı

 

Kıl dönmesinden pul dökülme yöntemi ile kurtulun

½ çay kaşığı kabartma tozu veya deniz tuzu ile 1-2 çorba kaşığı (14,8 – 29,6 ml) zeytinyağını karıştırın. Karışımı enfeksiyon olmuş kıl dönmesine uygulayın. Uygulamayı sürmek için kulak çöpü ucu veya pamuk kullanın.

Hazırladığınız karşımı, parmaklarınızın ucuyla kıl dönmesinin olduğu yere dairesel hareketlerle sürerek yavaşça ovalayın. Karışımı yedirmek için iki parmağınızın ucunu kullanın. Önce saat yönünde üç ile beş kere ovalayın ve sonra yine saat yönünün aksine üç ile beş kerede tersine doğru ovalayın. Ilık suyla durulayıp kurulayın. Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için ellerinizi yıkayın ve kullandığınız havluyu kirli çamaşırların içine koyun. Bu yöntemi günde iki kez tekrarlayın.

Çok yumuşak olmaya ve kılı çıkarmak için küçük dairesel hareketler yapmayı unutmayın. Özellikle büyük bir dökülmeden sonra izler oluşabilir. Çünkü bu dökülme hassas ciltlerde tahriş ve tahrip yapabilir.

Ayrıca bu enfeksiyonların iyileşmesinin biraz zaman aldığını unutmayın. Eğer deri içindeki tüyler halen görünüyorsa, dökülene kadar tedaviye devam edin. İyileşmezse doktor veya dermatoloğunuza başvurun.

Kıl dönmesinde bal tedavisi

Bal’ı hem anti bakteriyel ilaç olarak kullanın, hem de enfeksiyonları gidermeye yardımcı olun.

Bal kıl dönmesi tedavisinde kapsamlı bir şekilde test edilmiştir. Herhangi organik bir bal faydalı olabilir. Balı enfeksiyon olmuş iç kısma kılın olduğu bölgeye uygulamak ve 5 ila 10 dakika kadar bekleyin. Balı sürmek için pamuklu bir bez kullanın. Daha sonra Ilık suyla durulayıp kurulayın.

Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için ellerinizi yıkayın ve kullandığınız havluyu kirli çamaşırların içine koyun. Bu yöntemi günde iki kez tekrarlayın.

Not: Bal’a karşı duyarlıysanız bu ilacı kullanmayın.

 

Uyarılar

Alerjinizin olduğu veya içeren bir tedavi kullanmayın.

Durumunuz beş ila yedi gün içinde düzelmezse veya döküntü yayılırsa doktorunuza görünün.

İpuçları

Kadınlarda, en yaygın bölgeler koltuk altı, kasık ve bacaklardadır. Erkeklerde ise boyun bölgesi sakal kıllarıdır.

Kıl dönmesi tedavisinde doğal yöntemler neler
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası