Horlama sorunu için 10 basit çözüm yöntemi

Yetişkinlerin kişilerin yaklaşık %45’inde görülen ve tedavi edilmediğinde pek çok problemi beraberinde getiren horlama sorunu için 10 basit çözüm.

Yoğunluk hayatın her alanında mevcut. Yoğun temponun getirdiği yorgunluk sonucu hemen hemen herkeste görülebilen sıkıntılardan biri de horlamaktır.  Horlamak bazen bireyin kendisinden çok çevresine verdiği zararla birlikte büyük sorunlara da neden olabilmektedir. Horlama sorunu evliliklerin bitmesine kadar uzanabilmektedir.

Horlamanın önüne geçmeniz için uzmanların önerdiği 10 yöntem

  • Horlamanın önüne geçmeniz için uzmanların önerdiği 10 yöntem
    Horlamanın önüne geçmeniz için uzmanların önerdiği 10 yöntem

    ”Yan yatarak uyumayı deneyin.” Sırtüstü yattığınızda dilinizin tabanı yumuşak dokuyu kapatabilir. Genzi kapatan dil nefes alışverişinin etkisiyle hareket ederken hırıltılı bir ses ortaya çıkmasına neden olabilir. Yan yatarak uyumaya çalışırsanız boğazının açık kalması ihtimali artacaktır. Horlamayı önleme şansını arttırır.

  • ”Kilo vermeye çalışın.’‘ Bu madde öncekine benzer sebepler içeriyor. Fazla kilolar yatış şeklinize göre hava kanalını kapatabilir veya zorlaştırabilir. Bu da horlama ihtimalinizi arttırır. Vücut kitle indeksinize göre olması gereken kilonuza düşerseniz horlamaihtimaliniz düşer.

Horlamaya ne iyi gelir? Horlama sorunu nasıl geçer?

  • ”Yatmadan önce burnunuzu temizleyin.’‘ Ağızdan nefes almak genellikle horlamaya neden olabilmektedir. Uyurken burundan nefes almaya çalışmanız sizin için faydalı olabilir. Yatmadan önce iyice temizlenmiş bir burun horlamanın önüne geçebilir. Temizleme için burun spreyleri kullanılabilir.
  • ”Burun şeritleri kullanın.” Siz veya eşiniz burun tıkanıklığı nedeniyle horluyorsanız, burun pasajlarınızı kaldıran ve açan, nefes almayı iyileştiren ve horlamayıazaltmaya ve hatta ortadan kaldırmaya yardımcı olan özel burun şeritleri kullanmayı deneyebilirsiniz.

Horlama sorunu nasıl engellenir?

  • Horlamaya ne iyi gelir? Horlama sorunu nasıl geçer?
    Horlamaya ne iyi gelir? Horlama sorunu nasıl geçer?

    ”Çarpık burun, geniz eti veya başka bir probleminiz varsa tedavi edin.” Bu yöntemler horlamanıza engel olmuyorsa tıbbi müdahale gerektiren bazı problemleriniz olabilir. Kontrol ettirin ve tedavi sürecini başlatın.

  • ”Kulaklarınızı kapatın.” Gece rahat uyumanızı sağlayabilecek bir diğer yöntem de kulak tıkacı kullanmaktır. Eşiniz veya kendiniz horlamadanrahatsız ise kulak tıkacı ile ses sorununu ortadan kaldırmayı deneyebilir. Ama unutmayın iki üç günde bir kulağınızı dinlendirin.
  • ”Doğal ilaçlar kullanın.” Bir bardak kurutulmuş ısırgan otunun yaprakları, iki bardak kaynar suda 10-15 dakika bekletilir ve yatmadan önce çay içilir. Horlamaihtimalinizi düşürecektir. Yatmadan önce nane çayının gargara yapılması da alerjiyle mücadeleye yardımcı olur.
  • ”Evi iyi temizleyin.” Alerjiler, horlamanıntemel nedenlerinden biridir, bu nedenle evinizi, özellikle de yatak odanızı sık sık temizlemek çok önemlidir. Perdeleri, çarşafları ve köşeleri temizleyin ve yıkayın.
  • ”Diyetinize dikkat edin.” Yatmadan önce yiyeceğiniz yağlı ve ağır yemekler horlamaihtimalinizi arttırır. Özellikle yatmadan alınacak alkol boğaz kaslarını yumuşattığı için horlamaolasılığını arttıracaktır.
  • ”Eşinizden ayrı bir odada uyuyun.” Bu madde son çaredir. Biraz zor gelebilir ama zor durumlar zor çözümler gerektirir. Sonuçta çift olarak iki bireyin de güne enerjik ve aktif başlaması son derece önemlidir. Bu yöntemi ters yatarakta deneyebilirsiniz. ( bir tarafın başı diğer tarafında ayağında şeklinde ama ne kadar rahat olunur bilinmez)

Bu yöntemlerden hiç biri işe yaramazsa yine de üzülmeyin. Zamanla belki de bu sese alışacak hatta uykuya dalmanıza bile yardımcı olabilecektir. Günümüzde müzikle veya sesle uyuyan hatrı sayılır sayıda insan mevcut.

Diş ağrısı sorununa ne iyi gelir? Evde tedavi yöntemleri

Horlama sorunu için 10 basit çözüm yöntemi
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası