Çocukları güneşten koruma için 5 öneri

Güneş vücudumuza doğru olarak alındığında D vitamini bakımdan çok faydalıdır. Bilinçsiz güneşlenme ise bir çok cilt hastalığına sebep olur. Güneşten korunma için ne gibi önlemler alabiliriz sizler için araştırdık!

Güneşin zararlı olan ultraviyole ışınlarından tüm insanlar ciltlerini korumak zorundadır. Özellikle küçük yaştaki çocukların ciltleri hassas ve narin bir yapıya sahiptirler. Onların ciltlerin yeni yeni gelişmektedir ve güneşten korunma zorundadırlar. Bundan dolayı çocukların yaz aylarında güneşten mutlaka korumak gerekiyor. Aksi takdirde çocukların cildine direkt olarak gelen güneş ışınları bir takım zararlı etkilere maruz bırakabilir.

Güneşten korunma için gölgede kalmaya özen gösterin!

Gün içerisinde güneş ışınlarının en direk geldiği saat dilimleri saat 11 ve 16 saatleri arasındadır. Bu saat dilimlerinde dışarıya çıkmamaya özen gösterelim. Özellikle bu saat dilimlerinde çocukları güneşli olan açık havaya maruz bırakmayalım. Direkt olarak güneş ışınlarından korunalım. Eğer illa ki, dışarıya çıkılacaksa mutlaka gölge olan yerleri tercih edelim. Ayrıca şapka ve gözlük takmayı da ihmal etmeyelim.

Bulutlu havalara dikkat edin!

Dikkat etmemiz gereken durumlardan bir tanesi de bulutlu havalardır. Bulutlu havalar bazen yanıltıcı olabilir. Özellikle güneş koruması olan ürünleri bulutlu havalarda da kullanmak gerekiyor. Çünkü bulutlar sadece sıcaklık hissini azaltabilir ama güneşten gelen zararlı ışınları engelleyemezler.

Bol miktarda sıvı tüketin, özellikle su için!

Bol miktarda sıvı tüketin, özellikle su için!
Bol miktarda sıvı tüketin, özellikle su için!

Yaz aylarının sebep olduğu sıcaklıklar insanlarda sıvı kaybına yol açar. Özellikle bu yaz aylarında oluşan sıcaklıklar bebekler için dayanılmaz olur. Bebeklerde, önemli derecede su kaybı yaşanır. Bundan ötürü çocuklarınızın yeterli oranda su tükettiklerinden emin olmanız onların sağılığı açısından çok faydalı olacaktır.

Güneşten korunma vücudunuzu nemlendirin!

Güneşten korunma vücudunuzu nemlendirin!
Güneşten korunma vücudunuzu nemlendirin!

Tüm günün sonunda bedenin neme ihtiyacı olabilir. Özellikle bebeklerinizi nemlendirmeyi unutmayınız. Bunun için piyasada bebeklere özel kaliteli nemlendirici ürünler satılmaktadır.

Güneşten korunma için önlemler alın!

Gün içerisinde dışarıya çıkacaksanız güneşten korunma için, mutlaka çıkmadan 15 dakika önce güneş koruyucu krem kullanınız. Mutlaka şapka ve gözlük kullanmayı da ihmal etmeyiniz. Yanınıza gerekirse şemşiye ve su alınız.

Optimum koruma için güneş kremleri nasıl kullanılmalıdır?

Optimum koruma için güneş kremleri nasıl kullanılmalıdır?
Optimum koruma için güneş kremleri nasıl kullanılmalıdır?

Güneş kremlerinden optimum derecede fayda sağlamak için kremleri vücuda 32 birim olarak uygulamak gerekiyor. 1 birim uygulamak, spreyi ya da kremi bir defada sıkıldığında ele gelen ürün miktarına denir. Yani bir insan güneş kreminden optimum fayda sağlamak için günlük 32 birim uygulaması gerekiyor. Öte yandan güneş kremini her iki saatte bir vücuda uygulamak çok önem arz etmektedir. Her yüze sürme sonrası veya çocuk her terleme sonrası tekrar uygulanmalıdır.

Kremler vücutta hangi bölgelere uygulanmalıdır?

Güneşten korunma için sürülen güneş kremleri, vücudun belli yerlerine uygulanır. Tek bir bölgeye uygulanan bir işlemin hiçbir faydası olmayacaktır. Bundan ötürü kremler, tüm yüze, bacaklara, açık kalan tüm vücuda noktasal olarak uygulanır. Daha sora bu noktasal uygulamayı elinizle yayarak uygulamaya devam ediniz. Ayrıca kulaklar, ayaklarınızın altına, dizlerin arkası ve hassas bölgelere güneş kremini uygulamayı da unutmayınız.

Güneşin zararlı ışınlarına direkt olarak maruz kalan cilt güneş yanığına maruz kalabilir. Cilt kısa zamanda ağrı yapmaya ve su toplamaya başlar. Cilt bronzlaşır ve pul pul dökülmeye devam eder. Bu süreç biraz ağrılı geçmektedir. Bundan dolayı bu tür sağlık sorunlarına maruz kalmamak için gerekli tedbirleri almayın unutmayınız.

Çocukları güneşten koruma için 5 öneri
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası