Diş ağrısı sorununa ne iyi gelir? Evde tedavi yöntemleri

Diş ağrısı olur olmaz zamanlarda yaşanabilir. Bu ağrının evde tedavi yöntemleri nelerdir, diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş ağrınız varsa, uykunuzun önüne geçmesi muhtemeldir. Tamamen kurtulmak mümkün olmasa da, ağrıyı geçirmeye yardımcı olabilecek bazı evde tedavi yöntemleri mevcut. Diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı evde nasıl tedavi edilir sorununu sizler için ele aldık.

Gece diş ağrısından kurtulmak

Evde bir diş ağrısı tedavisi genel ağrı tedavisini gerektirir. İşte size acıyı köreltmek için birkaç yol, böylece iyi bir gece uykusu alabilirsiniz.

Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları kullanın. İbuprofen (Advil, Motrin), asetaminofen (Tylenol) ve aspirin gibi ilaçların kullanılması diş ağrısını hafifletebilir.

  • Başınızı dik tutun. Başınızı vücudunuzdan daha yükseğe çekmek, kanın başınıza akmasını önleyebilir.
  • Yatmadan hemen önce asitli, soğuk veya sert yiyecekler yemekten kaçının. Bu besinler dişlerinizi ve daha önce oluşmuş oyuklardan kaynaklan ağrıları şiddetlendirebilir. Acıyı tetikleyen yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.
  • Dişlerinizi gargara ile durulayın. Dişlerinizi hem dezenfekte etmek hem de uyuşturmak için alkol içeren bir gargara kullanın.
  • Yatmadan önce bir buz torbası kullanın. Bir buz torbasını bir beze sarın ve yüzünüzün ağrılı yüzeyine uygulayın. Bu, uyuyabilmeniz için acıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Diş ağrıları için doğal ilaçlar

Diş ağrıları için doğal ilaçlar
Diş ağrıları için doğal ilaçlar

Terapötik yöntemler, gece boyunca diş ağrıları dahil olmak üzere ağız hastalıklarını tedavi etmek için doğal şifacılar tarafından kullanılmıştır.

2015 yılında yapılmış bir çalışmaya göre, kullanılmış olan bazı doğal çözümler şunlardır:

  • Karanfil
  • Guava yaprakları
  • Mango kabuğu
  • Armut tohumu ve kabuğu
  • Tatlı patates yaprakları
  • Ayçiçeği yaprakları
  • Tütün yaprakları
  • Sarımsak

Doğal ilaçlar kullanmadan önce doktorunuzla ve diş hekiminizle konuşun. Kullanılan bitkilerin veya yağların alerjiye neden olmayacaklarından emin olun.

Diş ağrısı nedenleri nelerdir?

Diş ağrıları dişlerinize veya diş etlerinizde meydana gelen olumsuzluklardan kaynaklanabilir. Ayrıca vücudunuzun diğer bölümlerindeki ağrıdan da kaynaklanabilirler. Diş ağrısının yaygın nedenleri arasında şunlar vardır:

  • Ağız veya çene yaralanması.
  • Sinüs enfeksiyonu.
  • Diş çürüğü.
  • Dolgu kaybı.
  • Diş Apsesi
  • Dişlere sıkışmış yiyecekler veya kalıntılar.
  • Diş çıkarma veya yirmilik dişler.
  • Temporomandibular eklem hastalıkları.
  • Dişeti hastalığı.
  • Geceleri diş bileme. Geceleri dişlerinizi sıkıştırabilirsiniz; bu ağrıya neden olabilir.

Diş ağrısının nedeni her zaman diş çürüğü değildir.

Ağız bakım rutininiz konusunda ne kadar bilinçli olursanız olun, hayatınızın bir noktasında muhtemelen bir diş ağrısı rahatsızlığını yaşayacaksınız. Bir diş çürüğü en muhtemel suçlu olsa da, diş ağrısının birkaç olası nedeninden yalnızca biridir.

Diş hassasiyeti

Sıcak veya soğuk yiyecekler yerken veya içerken keskin acı çekiyorsanız, dişinizde çürük olduğu anlamına gelebilir. Ayrıca, diş çürümesinden kaynaklanan boşluklar veya diş minesinin incelmesi diş hassasiyeti sebepleri arasındadır. Diş hassasiyetinin nedenini teyit etmek için bir diş randevusu beklerken, yumuşak kıllı bir diş fırçası ve hassas dişler için tasarlanmış bir diş macunu kullanmak semptomları hafifletebilir.

Bazı diş ağrıları daha ağırdır

Yaşamakta olduğunuz acı, yemeğinizi ısırdığınızda keskin, bıçaklanan bir ağrıysa, diş ağrınızın nedeni, bir boşluk veya çatlak bir diş olabilir. Öte yandan eziyet verici, sürekli bir ağrı ise, abse olmuş bir dişiniz veya mümkün olan en kısa sürede halledilmesi gereken bir enfeksiyon olabilir.

Sebep dişiniz olmayabilir

Diş ağrısının daha az yaygın, ancak önemli bir nedeni sinüs enfeksiyonudur. Sadece üst dişleriniz ağrıyorsa, sinüzit suçlu olabilir. Bu tür diş ağrısına genellikle burun tıkanıklığı ve sinüslerinizdeki hassasiyet eşlik eder.

Ağrınız çene ağrısı olarak daha belirginse, çeneye doğrudan yaralanmanın veya travmanın neden olduğu temporomandibular bozukluklardan, çeneyi etkileyen artrit veya kanserden kaynaklanabilir. Yirmilik dişleriniz çıkmamışsa, etkilenen azı dişleri de çene ağrısına neden olabilir.

Emin olmak için diş hekimine başvurun

Diş ağrıları her zaman şiddetli değildir. Aralıklı ağrı sadece bir rahatsızlık gibi görünebilir. Ağrının kötüye gitmesini beklemek nadiren en iyi seçenektir. Diş ağrınızın türü ve ciddiyeti ne olursa olsun, diş hekiminizi aramak ve randevu almak en iyisidir. Diş ağrısı nedenleri her zaman net değildir ve ağrının kaynağı ve sonraki profesyonel tedavi ile ilgili kesin bir tanı her zaman en iyi eylem şeklidir.

Ne zaman diş doktoruna gitmek gerekir?

24 saat boyunca diş ağrınızı izleyin. Eğer azalırsa, geçici bir durum olabilir olabilir. Aşağıdaki durumlarda diş hekiminizden bir randevu alın:

  • Acı çok şiddetliyse
  • Diş ağrınız iki günden daha uzun sürüyor ise
  • Ağzınızı açarken genel ağrı ya da baş ağrısı hissediyorsanız
  • Nefes almada veya yutmada sorun yaşıyorsanız

Diş ağrınıza neyin sebep olduğuna bağlı olarak, diş hekiminiz durumunuza en uygun tedaviyi belirleyecektir. Eğer diş çürüğünüz varsa, dişlerinizdeki boşluğu temizleyebilir ve doldurabilirler.

Dişiniz çatlamışsa, diş hekiminiz onarabilir veya implant gibi çözümler önerebilir. Diş ağrınız sinüs enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa, bazen antibiyotiklerin yardımı ile sinüs enfeksiyonunuz geçtikten sonra belirtiler azalır.

Diş ağrınız iki günden fazla sürerse veya ciddi rahatsızlık veriyorsa hemen diş hekimine başvurun.

Diş ağrısı sorununa ne iyi gelir? Evde tedavi yöntemleri
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası