Cilt kuruluğu kış aylarında nasıl önlenir?

Cilt sorunlarının içinde sürekli karşılaşılan problemlerden birisi olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında çok daha fazla gözükür. İşte cilt kuruluğu kış aylarında nasıl önlenir? adlı makalemiz size yardımcı olacaktır.

Kış aylarının girmesiyle birlikte soğuk havalarda yurdumuza girmiş bulunuyor. Hayatımıza kış ayları ile birlikte gelen soğuk havalar insan cildinin nemini düşürmektedir. Bundan dolayı cilt kuruluğu rahatsızlığı insanlarda baş göstermektedir.

Ellerde, ayaklarda ve yüzde olan cilt kuruluğu kış aylarının girmesiyle daha da artmaktadır. Kış mevsimi içinde vücutta olan kaşıntılar, isilikler, kızarıklar ile cilt kuruluğu problemleri çok sık olarak görülmektedir. Konunun uzmanlar cilt kuruluğu hakkında önemli tavsiyelerde bulunmaktadır.

Cilt kuruluğu için neler yapılabilir?
Cilt kuruluğu için neler yapılabilir?

Cilt kuruluğu için neler yapılabilir?

Kış ayları ile birlikte soğuk havaların başlaması sonucunda insanlar cilt bakımında bir takım değişikliklere gitmesi gerekmektedir. Çok basit önlemler alınarak cilt kuruluğunun önüne geçilerek etkisini azaltmış oluruz. Peki, o zaman cilt kuruluğunu önlemek adına neler yapılabilir? İşte! size birkaç önemli ipucu.

İnsanların cildinde meydana gelen cilt kuruluğu, değişik sebeplerden ötürü meydana gelebilir. Daha çok genetiksel faktörler veya cildin çok fazla su ile yağ kaybetmesi sebebiyle görülebilir. Cilt kuruluğuna karşı nemlendirici kremleri kullanarak çözüm bulamayan insanlar cilt bakımı doktorlarından ya da uzmanlarından mutlaka profesyonel yardım almalıdır.

Havuç, kayısı ve domates tüketin

Hem vitamin hem de mineral yönünden oldukça zengin bir beslenme cildi güzelleştirir, parlatır ve derinin daha pürüzsüz olmasına imkân verir. Cilt için ihtiyaç olan nemlenmeyi sağlayan havuç, kayısı, domates ve A, C, E vitaminlerini tüketmek çok önem arz etmektedir. Ayrıca antioksidan oranları yüksek olan vitaminler, soğuk havaların insan cildine verdiği zararı minimuma indirmektedir.

Balık ve ıspanaktan yararlanın!

Cildinizde oluşan kuruluklardan kurtulmak için balık ve ıspanağı tüketebilirisiniz. Çünkü balık ile ıspanak cilt kuruluğunu önlemede insanlara yardımcı olmaktadır.

Duş alırken ve yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanımı!
Duş alırken ve yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanımı!

Duş alırken ve yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanımı!

Banyo yaparken, duş alırken ya da yüzünüzü yıkarken sıcak kullanmamaya özen gösteriniz. Çünkü sıcak su cildi daha çok kurutmaktadır. Banyoda ya da yüzü yıkarken ılık su tercih ediniz. Bununla beraber suyun altında fazla kalmamaya özen gösteriniz. Ayrıca vücudunuza kullanmış olduğunuz kozmetik ürünlere dikkat ediniz. Çünkü bu kozmetik ürünlerin içinde genel olarak alkol içermektedir.

Cilt kuruluğu olduğunda ellerinizi mutlaka koruyunuz!

Hem sıcak hem de soğuk havalardan kendinizi koruyunuz. Bu hava türlerine karşı dikkat ediniz. Sıcak havalar başladığı vakit yüzünüzü, soğuk havalarda başladığı zaman ellerinizi korumanız gerekir. Bol su içiniz. Günlük olarak en az sekiz bardak su tüketmelisiniz. Cilt kuruluğunun problemlerine karşı, şeker, un ve tuz gibi insülin salınım derecesini yükselten, ayrıca karbonhidrat miktarı yüksek olan ürünlere karşı mesafeli olmalısınız. Aksi halde cilt üzerinde meydana gelebilecek alerjik vakalara sebep olabilir.

Uzmanlardan yardım alın! 

Vücudunuzda baş gösteren kuru ciltler için, en iyi tedavi şekli problem meydana gelmeden önce kontrol altına alınmasıdır. Bu durumda olan en iyi tedavi yöntemi ise cildin ihtiyacı olan nemin alması gerekmektedir. Eğer, kronik bir cilt hastası değilseniz cilt kuruluğundan bireysel çabalarla rahatlıkla üstesinden gelebilirsiniz. Son olarak rahatsızlığını kaynağını tespit alıp bir uzmandan profesyonel destek almanız faydanıza olacaktır.

Ayrıca sizler için yardımcı olacak Cildi doğru nemlendirme önerileri! Cilt tipinizi doğru tanıyın! makalemizi incelemenizi öneririz.

Cilt kuruluğu kış aylarında nasıl önlenir?
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası