Çilleri yok etmek için 4 etkili çözüm önerisi

Cildimizin her yerinde olan çiller, daha çok yüzümüzde görülmektedir. Peki onlardan kurtulmanın yolu nedir? Çilleri yok etmek için 4 doğal maske tarifi!

Yüzünüzdeki çilleri yok etmek ister misiniz? Cildi aydınlatmak ve böylece lekelerin ve özellikle çillerin varlığını azaltmak için ev yapımı etkili maskeler vardır. Güneşe maruz kalan cildin melanini aktive olur ve yüz, göğüs veya kollar gibi vücudun farklı kısımlarında koyu lekeler belirebilir. Çilsiz ve lekesiz bir cilde sahip olmak istiyorsanız önerdiğimiz doğal maske tariflerini deneyebilirsiniz. Bu maskeleri cildinize düzenli uyguladığınızda 3 ila 5 hafta içinde cildinizi temizlendiğini ve çil ve lekelerin solmaya başladığını görebilirsiniz. Çilleri yok etmek için 4 etkili tarifi sizin için bir araya getirdik.

Çilleri yok etmek için 4 etkili çözüm

1. Çilleri yok etmek için limon maskesi

1. Çilleri yok etmek için limon maskesi
1. Çilleri yok etmek için limon maskesi

Yüzdeki çil ve lekeleri hafifletmenin en popüler ve kolay yollarından biri limon kullanımıdır. Bu meyve, melanin üretimini azaltan yüksek miktarlarda C vitamini içerir ve bu nedenle yüzde lekelerin oluşmasını önler. Bu amaçla limondan yararlanmak için bir limonun suyunu bir bardak su içine sıkmak yeterlidir. Bir parça pamuk alın ve hazırladığınız karışıma daldırın. Yüzünüze ya da çillerin göründüğü alanlara pamuğu gezdirin ve 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla iyice durulayın. Bu işlemi haftada 3 kez tekrarlayın. Ancak yüzünüzde limonlu suyla güneşe çıkmamaya dikkat edin. Bu lekelenmeleri daha da artırabilir.

2. Çillerden kurtulmak için papatya

Papatya, cilt lekelerini ve çilleri azaltmada etkilidir. Nitekim, saç rengini açmak için de sıkça başvurulan bir bitkidir. Çilleri yok etmek için doğal bir tahif arıyorsanız, hem cildi aydınlatan hem de nemlendiren papatya ve ballı bir maske yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan:

• 4 yemek kaşığı papatya çiçeği

• 1 çorba kaşığı bal

• 1 su bardağı su

• Birkaç damla gül suyu (isteğe bağlı)

Öncelikle papatyaları 10 dakika boyunca kaynatıp suyunu süzün. Bu suya bal ve gül suyu ekleyip karıştırın. Pamuklu bir ped kullanarak bu maskeyi çillerinize uygulayın ve en az 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın ve işlemi haftada 2 kez tekrarlayın.

3. Çilleri yok etmek için süt

Çilleri azaltmak için süt bazlı bir maske hazırlayabilirsiniz. Sütte bulunan laktik asit, cildi doğal olarak temizlemeye ve lekeleri gidermeye yardımcı olan bir özelliğe sahiptir. Bunun için bir pamuğa biraz süt ekleyin ve çillerin olduğu bölgeye uygulayın. Bütün gece bekletin ve ertesi sabah suyla iyice durulayın. Bu uygulamayı düzenli olarak her gece uyguladığınızda 2-3 hafta içinde etkilerini fark edebilirsiniz.

4. Çiller için pirinç suyu

Çilleri yok etmek için pirinç suyuna da başvurabilirsiniz. Pirinçten elde edilen nişastanın cilt beyazlatma ve leke giderme özelliği bulunur. Düzenli uygulandığından çillerin görünümünü azaltır. Bu maskeyi yapmak için yarım su bardağı pirinci bir tencerede 10 – 15 dakika kaynatın. Ardından suyu süzüp soğumaya bırakın. Bir pamuk yardımıyla pirinç suyunu çillerinize uygulayıp 30 dakika bekletin. Süre bitiminde cildinizi ılık su ile yıkayın. Pirinç suyunu buzdolabında saklayabilir ve çillerden kurtulmak için haftada 3 kez kullanabilirsiniz.

Cildinize iyi bakın
Cildinize iyi bakın
Uyarı! Cildinize iyi bakın

Çilleri azaltmak için yaptığınız maskelere ek olarak, cildinize iyi bakmanız gerekir. Güneşe maruz kaldığında tetiklenen melanin üretimi nedeniyle çiller ortaya çıkar. Bu yüzden çilsiz bir cilt istiyorsanız her türlü hava koşulunda güneş koruyucu kullanmanız çok önemlidir. Hava bulutlu da olsa UVA ışınları atmosfere nüfuz eder ve güneşi görmeseniz de, cildinizi doğrudan etkiler. Bu yüzden yüksek korumalı bir güneş kremi edinin ve yılın her günü kullanın.

Çilleri yok etmek için 4 etkili çözüm önerisi
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası