Burun kuruluğu nasıl önlenir? Doğal burun kuruluğu tedavisi

Kuru bir burun endişe verecek kadar ciddi ya da hayatımızı tehdit edici bir hastalık değildir. Ancak burun kuruluğu rahatsızlık hissi verir.

Havalar iyice soğumaya başlaması, kış ayının gelmesiyle ısınmak için kullanılan kaloriferler kuru hava ile birleşerek burun kuruluğuna neden olabilmektedir. Burun kuruluğu tedavi edilmemesi durumunda tıkanıklık problemine ve burun kanamalarına sebep olur. Bu yüzden doğru şekilde tedavi edilmesi gerekir. Bu yazımızda sizlere burun kuruluğunu önlemenin pratik yollarından bahsedeceğiz.

Burun iç bölümü kuruduğu zaman rahatsız olmanıza neden olur. Kuru burun genel olarak zararsızdır. Ancak burun kuruluğu tedavi edilmemesi durumunda bu bölüm burun üzerinde kaşıntı, yanma ve tıkanıklık gibi sorunlara sebep olabilir. Bu sorunu tam olarak engellemek için evinizde yapabileceğiniz pratik çözümler yer almaktadır.

Burun kuruluğu belirtileri nelerdir?

Burun kuruluğu belirtileri nelerdir?
Burun kuruluğu belirtileri nelerdir?

Burun kuruluğu, kafanızda, burnunuzda, ağzınızda ve boğazınızda rahatsız edici birçok semptomlara neden olabilir. Burun kuruluğunun sık görülen bir nedeni, soğuk algınlığı veya alerjik nedenlerdir. Bu yaygın belirtilerden bazıları şunlardır:

  • Boğaz ağrısı
  • Baş ağrısı
  • Sinüs ağrısı veya basıncı
  • Burun kanaması
  • Kuru burun
  • Kuru ağız

Burun kuruluğu doğal yöntemlerle önlemenin yolları

Cildimizin kış aylarında biraz daha hassas bir bakıma ihtiyacı olduğu gibi burunlarımızın da biraz aynı ihtiyacı vardır.
Kuru bir burun endişe verecek kadar ciddi ya da hayatımızı tehdit edici bir hastalık değildir. Ancak burun kuruluğu rahatsızlık hissi verir.
Ayrıca, kuru burunlu bazı kişiler nefes alma veya görme problemlerinde zorluk çekerler. Neyse ki, bir kuru burun için bazı doğal tedaviler size önemli bir rahatlama sağlayabilir. Sizler için bir kaç doğal ve pratik tedavi yöntemini sıraladık.

Odanızı nemli hale getirin

Nem burun tıkanıklığını hafifleten öğelerden bir tanesidir. Nemli bölgeler, burun tıkanıklığını hafiflemesine ve sinüslerin doğru şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Nemlendirici ürünler ev ya da iş yerlerinde ısıtma ürünlerinin kullanımı nedeniyle kaybedilen nemin yerini alabilmektedir. Ortamlarda nemlendirici ürünleri sağlıklı bir şekilde kullanmak için her gün temizlemeniz gerekir. İdeal nem oda sıcaklığına bağlı olarak değişmektedir. Yüksek nem oranları sorunlarınızı daha fazla arttırabilmektedir. Bu nedenle bağıl nemi oranının ölçümünü yapan cihazlardan yararlanabilirsiniz. Bu cihazlar sayesinde insanlar oda içerisinde nemlendiricinin ne zaman kullanılacağına kolayca karar verebilmektedir.

Buhardan yararlanın

Buhardan yararlanın
Buhardan yararlanın

Oramı nemlendiren ürünleri bulamayan insanlar, buhardan yararlanabilir. Su torbası, duş ya da saunayı kullanarak buhardan destek alabilir. Bu dönemde kullanılan buhar inhalasyonunun yararları geçici olarak yer almaktadır. Cildi yakmaktan tam anlamı le kaçınmak için suyun kaynamadığından ya da aşırı sıcak olmadığından emin olmanız gerekmektedir.

Bol su tüketin

Düşük oranlarda su içilmesi vücudun dokularının kurumasına neden olabilir. Burnun nemli olarak bulunması için gün içerisinde en az 2 litre su tüketilmesi önemlidir.

Tuzlu burun spreylerinden yararlanın

Tuzlu burun spreylerinden yararlanın
Tuzlu burun spreylerinden yararlanın

Tuzlu burun spreyleri, kuru bir burun için yardımcı ürünlerden bir tanesidir. Tuzlu burun spreylerini kullanarak sizde burun bölgenizin daha nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulama burun üzerinde mukus akışını iyileştirmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca toz, kir ve polen gibi tahriş edici ürünleri de tamamen temizlemektedir. Tuzlu burun spreylerini satın almak isterseniz eczanelere uğrayabilirsiniz. Ürünleri kullanmadan önce mutlaka ambalaj üzerinde yazılanı dikkatle okumalı ve talimatları tam olarak uygulamalısınız.

Burun kuruluğu nasıl önlenir? Doğal burun kuruluğu tedavisi
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası