Bebekler ne zaman yürümeye başlar?

Bebekler ne zaman yürümeye başlar sorusunun yanıtını, emekleme döneminden itibaren ele aldık. Gecikmeler olması halinde neler yapılabileceğinden ve cinsiyet durumunun yürümeyi geciktirip geciktirmeyeceğinden bahsettik.

Anne ve babaların bebekleri hakkında merak ettikleri konular, gün geçtikçe artış göstermektedir. Özellikle anne babalık tecrübesini ilk kez yaşayan bireyler, bebeklerinin ne zaman yürümeye başlayacaklarını merak eder, bu konu için hekimlerden bilgi alarak derin bir araştırmaya girişirler. Normal bir bebeğin yürüme zamanı, emekleme döneminden sonra başlamaktadır. Fakat bu süreçteki mesafe ve anne babaların davranışları oldukça önem kazanmaktadır. Peki sağlıklı bebekler ne zaman yürümeye başlar sorusunun yanıtlarını alt başlıkları ile sizler için derledik. İşte cevapları.

Bebekler Ne Zaman Emekler?

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?
Bebekler Ne Zaman Emekler?

Bebeklerin ne zaman yürümeye başlayacağını bir kenara bırakarak, ilk önce emekleme dönemlerini ele alalım. Bebekler ne zaman emekler sorusu cevabı bize bebeklerin yürüme sürecininde başlamasını gösterir, çünkü yürüme süreci emekleme sürecinden hemen sonra başlamaktadır. Annenin hamilelik süresince herhangi bir problem yaşamadığını ve bebeğin son derece sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini ele alırsak, normal bir bebeğin emekleme süreci 7 ile 11 ay arasında değişir. Kimi bebekler erken gelişerek 7.ayda yürür, kimi bebekler gelişimleri yavaş olduklarından dolayı 11.aydan itibaren emeklemeye başlarlar. Gelişimin yavaş olması, sadece emekleme ve yürüme dürtülerini geciktirebileceği gibi, geleceğe dönük hiçbir unsur yaratmayacaktır.

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?
Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?

Anne karnından doğuma kadar sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebekler, 7.ay ile 11.ay arasında emeklemeye başlar. Emekleme süresinin başlangıcından sonra 2 veya 3 ay bebeğinizi gözlemlediğinizde, onun yavaş yavaş destek alarak ayağa kalktığını rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. İlk yürüme zamanlarında denge problemi yaşanacağı gibi, bebekleriniz sık sık düşme tehlikesi atlatacaktır. Bu durum kendisine tecrübe katacak ve dengede durmayı öğrenecektir.

Bebeğim Bu Süreçte Yürümedi Ne Yapmalıyım?

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?
Bebeğim Bu Süreçte Yürümedi Ne Yapmalıyım?

Bebeklerin emekleme sürecinde bile gelişmeye bağlı olarak birtakım gecikmeler yaşanabiliyor. Eğer bebeğiniz emekleme sürecini normal bir şekilde atlattıysa, beklenen zamanda da yürümek için mücadele vermeye başlayacaktır. Eğer yürüme hususunun çok fazla geciktiğini düşünüyorsanız ve bebeğinizde yürümeye dair herhangi bir gelişme göremiyorsanız, daha fazla vakti kaybetmeden uzman hekimden destek almanız gerekiyor.

Yürüme Sürecinde Ebeveyn Nasıl Davranmalı?

Bebeklerin yürüme süreci, çok fazla denge kaybı içerir. Bebekler, emekleme döneminden çıktıkları için yerde sürünmeye alışırlar ve ayağa kalktıklarında fazla dengede duramazlar. Eğer bebeğiniz ayağa kalkmaya çalışıyor ve buna rağmen düşüyorsa, kesinlikle destek vermeyin. Çünkü bebeğe destek vermeniz, kendine olan özgüvenini kaybettirecektir ve ayağa kalkmak için sürekli sizden yardım isteyecektir. Bu durum da, özgüven eksikliğinin ilk adımı olacak ve hayata tutunma evresinin ilk aşaması başlamadan bitecektir.

Cinsiyet Farkı Yürümeye Etki Eder mi?

Halk arasında bazı söylemlere göre kız çocuklarının daha erken yürümeye başladığı bilinir. Fakat yapılan araştırmalara göre bu durumun hiçbir bilimsel açıklaması bulunamamıştır. Dolayısıyla bebeğinizin cinsiyeti ne olursa olsun, yürüme zamanı cinsiyetten ötürü gecikemez. Eğer bebeğinizin yürümesinde gecikme varsa ve halk arasında söylenen tabiri dinlerseniz, geç kalmış olursunuz. Bu gibi durumlarda her şey bir kenara bırakılarak, acilen uzman hekimden destek alınmalıdır.

Bebekler ne zaman yürümeye başlar?
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası