Ayak kokusunu geçiren 9 basit yöntem

Ayak kokusundan sizde şikayet edenlerden misiniz? Size vereceğimiz yöntemleri deneyerek kesinlikle ayak kokusu probleminden kurtulabilirsiniz.

Ayak kokusu; herkes tarafından itici bulunan ve rahatsız olunan bir kokudur. Ayakların terlemesi, mantar oluşması, ayakkabı yüzeyinin eskimesi, çorap kumaşının kalitesiz olması vb. sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan ayak kokusu önlem alınmadığı takdirde can sıkıcı durumlara yol açabilir.

Bu nedenle ayak kokusunun oluşmaya başladığı andan itibaren yapılması gereken ayak kokusunu giderecek tedbirler almak, gerekli olması halinde doktora giderek ayak sağlığının korunması gereklidir.  Ayak kokusundan kolayca kurtulabileceğiniz 9 basit yöntemi şu şekilde açıklayabiliriz.

Ayak kokusunu geçirecek 9 basit yöntem

Ayak kokusunu geçirecek 9 basit yöntem

1 ) Düzenli olarak ayaklarınızı yıkamalısınız. Ayak temizliği en hassas olunması gereken konudur. Gün içinde hareketli olduğumuz zaman diliminde en fazla hareket eden organımız ayaklarımızdır. Giydiğimiz terlikler, ayakkabılar belirli bir süre sonra terleme yaparak koku oluşmasına neden olur.

2 ) Ayakkabılarınızı periyodik olarak yıkayın veya temizleyin. Düzenli olarak kullandığınız ayakkabılarınız mantar ve türevi hastalıkların bakterilerini taşırlar. Bu bakteriler ayak kokusu yapan temel etkenlerdir. Bu nedenle düzenli olarak kullanılan ayakkabılar ve terlikler periyodik olarak yıkanmalı, dezenfekte edilmeli ve doğru bir şekilde kurutulmalıdır.

3 ) Banyo yaptıktan sonra veya ayaklarımızı ıslatacak temizlik gibi işlemlerden sonra ayaklarımızı doğru bir şekilde kurutmalıyız. Kurutulan ayaklarda koku oluşturacak etkenler yaşayamaz. Ancak ıslak ve nemli ayaklarda mantar oluşturan bakteriler için bir yaşam kaynağıdır. Ayrıca ayak parmakları arasında oluşan nem başlı başına bir koku nedenidir.

Ayak kokusu rahatsızlığı için alınacak tedbirler

4 ) Gün boyu hareket eden bir yapınız varsa ayaklarınızda koku oluşmasını önleyecek kremler ve esansiyel yağlar kullanmalısınız. Gün içinde terlemeye bağlı oluşacak kokuları önleyen ve ayak sağlığınızı koruyan kremler sağlığınızı da korumanıza yardımcı olur.

5 ) Çorap kullanın: Ayakların terlemesine ve nemli kalmasına karşın en ideal çözüm çorap kullanmaktır. Çoraplar hem ayaklarınızda nem ve ter oluşmasını önler hem de çıplak ayakların ayakkabı ile temas ettiğinde oluşacak kokuyu ortadan kaldırır. Çorap kullanmak ayak sağlığınızı korumanızda size yardımcı olur.

6 ) Nefes alabilen ayakkabı modelleri ayaklarınızın terlemesini önleyen tedbirlerin başında gelir. Koku oluşması tamamen ayakların terlemesine ve nemli kalmasına bağlı olduğu için nefes alabilen ayakkabılar ile hem terlemenin önüne geçerek koku oluşmasını önlersiniz hem de ayaklarınızın nemli kalmasının önüne geçerek mantar ve ayak kokusu oluşmasını engellersiniz.

7 ) Ayakkabıları satın aldığınızda içinden çıkan basit küçük nem emici plastikleri ayakkabı giyerken de kullanmalısınız. Bu plastikler ayakkabı içinde ayağınızı rahatsız edemeyecek şekilde muhafaza edildiği için ayakkabı kullanımında sizi rahatsız etmez.

8 ) Tırnak temizliği de ayak kokusu oluşmasının başlıca sebepleri arasında yer alır. Tırnakların uzamasına ve içinin kirli kalmasına bağlı olarak oluşan ayak kokusunun önüne geçmek için tırnak temizliğini düzenli ve doğru bir şekilde yapmanız gereklidir.

Ayak kokusu rahatsızlığı için alınacak tedbirler

9 ) Ayaklarınızı tuzlu suda 10 dakika bekletmek ayaklarınızda oluşacak mantarı ve bakteriler için oluşan yaşam alanlarını yok eder. Tuzlu su bir nevi dezenfektan olduğu için hem ayak temizliğini yapmış olursunuz hem de ayak kokusunu oluşturacak etkenleri yok etmiş olursunuz.

Ayak kokusu rahatsızlığı çeken hastalar için yapılması gereken son işlem bir ortapedisyene başvurmaktır. Ayak sağlığı ve ayak kokusu oluşturan etkene bağlı olarak yapılacak tedavi ayak kokusundan sonsuza dek kurtulmanızı sağlar.

Ayak kokusunu geçiren 9 basit yöntem
Bizi Takip Edin
Bu makaledeki tavsiye tıbbi tavsiye niteliğinde değildir, sadece bilgi amaçlıdır.Bu site yalnızca bilgi amaçlı içerik sağlamaktadır. Sağlanan bilgiler tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi amaçlı değildir. Tıbbi bir endişe veya acil durumda lütfen sağlık uzmanınıza danışın.
Bu makalede ifade edilen görüşler, yazarın kişisel görüşleridir. Dahikadin.com, bu makaledeki herhangi bir bilginin doğruluğu, eksiksizliği, uygunluğu veya geçerliliğinden sorumlu değildir. Tüm bilgiler olduğu gibi sağlanır. Makalede yer alan bilgiler, gerçekler veya görüşler Dahikadin.com'un görüşlerini yansıtmaz ve Dahikadin.com bunun için herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.
Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. TamamDevamı

Gizlilik Politikası